Bury your ego and learn, You have to be consistent: Amanda

photo: archives Amanda
FacebookGoogle+Další

1) What do you do for a living? 

Answer: I work in the entertainment industry in various roles of production. 

2) How would you describe what you do?

Answer: Sometimes I tell people I joined the circus.. but mostly I just tell them how I contribute to the films and television shows I work for.


3) What does your work entail?

Answer: My work ranges from Producing, 2nd AD, Production Assistant or Actress. I love every aspect of making a film or show. I take work when its available, no matter what role I receive, I am just grateful to be a part of it

4) What is a typical work week like? 

Answer: I might know the day before or the week before I take a job. I have to always be ready, and also have a bag packed for any opportunity. So normal work weeks aren’t found in my schedule! 

5) How did you get started? 

Answer: It all started by having a strong led desire to be in the industry, but truly it all became possible after the death of a family member and a car accident. Everything came into place for me to begin acting then working in production. Everything happens for a reason.

6) What do you like about what you do?

Answer: I “like” or love fulfilling my purpose and skills creating something that means something. Film and television is the most complex art form we know. Everyone comes together on a team to works tirelessly to create visual storytelling and a piece of art intended to impact an audience.  Its exciting and meaningful to tell great stories.

7) What do you dislike?

Answer: I would say there’s an ugly side to every career field because when you want to put good/meaningful content into the world for many to see, there’s an opposition to you or your work.

8) What skills are needed to do your job? 

Answer: There are so many skills needed but to list a few, communication, management, negotiating, team building, and discipline.

(Why so many amazing military members do so well in our industry) 

9) What is the most challenging about what you do?

Answer: You have to be consistent. There is so much riding on you in every position of production (and acting) so you have to deliver the same energy and consistency every day or it creates conflicts.

10) What is the most rewarding?

Answer: When it’s the last day of filming and its “In the Can” we can all look back to see the family unit we have made and the meaningful highs and lows everyone went through, it’sreally beautiful!

11) What advice would you offer someone considering this career?

Answer: Bury your ego and learn. Learn from others willing to teach and share their passion. Work very hard and have a grateful attitude. Almost everyone starts at the bottom and earns their right to be where they are on set

12) Do you have a talent Agent or Manager?

Answer: I currently have 2 agents.

13) What projects do you have coming up and/or what are you currently working on?

 Answer: I just finished a SAG indie film in CO as a 2nd AD and am in preproduction of the Episodic version of another indie film of which I help produce and act.

14) What else would you like people to know about your career?

Answer: That it’s a lot harder than it looks!

15) What is a common misconception people have about what you do?

Answer: That I am trying to be famous or rich because in reality you don’t do this work for either reason if you are doing it right.

16) What philanthropic or charitable organizations are you passionate about and why?

Answer: I currently volunteer with the Flying Horse Foundation helping with at-risk youth in foster care and homeless youth. I also sponsor a child with Compassion International.

Do you like our articles, join us on Facebook :-)




PhotoGallery:

photo: archives Amanda

photo: archives Amanda

photo: archives Amanda

photo: archives Amanda

photo: archives Amanda

photo: archives Amanda

Text: Saif Rahman Sozib

Bulvar24.com

Do you like our articles, join us on Facebook :-)

Most read