Creating! I envision the footage in my mind as if it’s live! Julie Garcia

Julie Garcia Headshot 2017
FacebookGoogle+Další

1. What do you do for a living?

Answer: I was a former executive flight attendant flying celebrities. I always had the desire to try my hand at acting, but I was very horrified of public speaking. Now 5 years later, and a little more mature in my life, I am a professional actor, working in film, television and commercials. And have completed writing my first short film “Harlee’s Roses”.



2. How would you describe what you do?

Answer: My focus each week includes consistent networking, scene study to remain competitive, working on my fitness and health, while trying to keep balance in my home life.

3. What does your work entail?

Answer: Consistent scene study helps prepare for you for film, television and commercials. Preparing for the project when assignments are offered, trying to rest to be able to withstand up to 14 hour days.

4. What is a typical work week like?

Answer: There is no typical week, since the business is always changing. You get calls for different projects, and there are always different ideas being pitched.

5. How did you get started?

Answer: I began taking acting classes, and began auditioning for roles about 6 months later. I became motivated after the devastating death of my young nephew who transitioned at the age of 16 of sleep apnea, after thinking about all of the things he never had the chance to do. I wanted to make sure Try Acting was checked off of my bucket list.

6. What do you like about what you do?

Answer: Creating!! I envision the footage in my mind as if it’s live!

7. What do you dislike?

Answer: The only downside in this business would be that you must have a flexible nature with all of the pop-up projects that arise. sometimes taking you away from your own scheduled plans. What are Plans?

8. What skills are needed to do your job?

Answer: Acting classes, patience, people skills. Did I say patience?

9. What is the most challenging about what you do?

Answer: Believing in yourself through all the trials you may go through while building your acting career.

10. What is the most rewarding?

Answer: Getting through all the challenges, then finding out how strong you really are. When sometimes we hear another voice in our heads.

11. What advice would you offer to someone considering this career?

Answer: You must have a ‘failure is no option’ attitude at all times. Be an acting warrior from the moment you awaken.

12. Do you have a talent Agent or Manager?

Answer: Yes, I am represented by Ascendent Talent Management

13. What projects do you currently have coming up or what are you currently working on?

Answer: This summer, I worked as Marie Osmond’s stand- in, and was fortunately bumped into my first national commercial for Nutrisystem. Completed work in a feature film “The Vegas Kid and Drifter.” I received my first producer credit for “The Captain and Calista”, a film about a boy with autism. I was cast as his stepmother. I was planning to take a break over the fall months, but like the city that never sleeps, Las Vegas, Entertainment never sleeps. I was cast this fall in a film “The Benevolent”, as police officer Patricia West. Lastly, I am extremely excited to announce that I have been cast in a new TV series, The Vice Squad! I am cast in The Vice Squad Las Vegas portion, of this multi-city franchise, coming in 2019! I feel like the kid who came back to school after summer vacation, and had the best summer of 2018. Stories to tell… Life is Good!!!

14. What else would you like people to know about your career?

Answer: If acting were as easy as it appears, everyone would be chasing the dream. You must want to live it, and breathe it!

15. What is a common misconception people have about what you do?

Answer: Some might say that you need a real job until you get your acting break. My feeling is that you will get your acting break when you make acting your real job!

16. What philanthropic or charitable organizations are you passionate about and why?

Answer: I enjoy giving to charitable causes, and one of my favorites is the Mission Homeless Shelter in Las Vegas. There are thousands of homeless people here in Las Vegas who urgently need help and whenever possible, I like to deliver food and water to them. It’s my favorite mitzvah!

Do you like our articles, join us on Facebook :-)




PhotoGallery:

Julie Garcia Caesars

Julie Garcia Caesars

Julie Garcia candid shot aerial workout

Julie Garcia candid shot aerial workout

Julie Garcia Headshot 2017

Julie Garcia Headshot 2017

XOXO Julie Garcia-Briceno

Instagram.com/@JulieGarciaBriceno

@Vice Squad Las Vegas

@Vice_Squad_FANDmin

Text: Saif Rahman Sozib

Bulvar24.com

Do you like our articles, join us on Facebook :-)

Most read