Started my business when I was fifty – Yegana Sadixova

titulka
FacebookGoogle+Další

1. What do you do for a living?

Answer: I have my own fashion house (Ye.S Fashion House by Yegana Sadixova) I develop and come up with my own collections. I work with models and clients. I earn money to live.

2. How would you describe what you do?

Answer: I really love what I do. Since Childhood I was interested in fashion and I liked to dress beautifully. This is the dream of my life and therefore I chose this profession for myself. For me it’s a lifestyle to dress nicely.


3. What does your work entail?

Answer: I work constantly with many famous stars in Azerbaijan. So, I had a big circle of friends and clients, thanks to my beautiful stage costumes and dresses. It made me popular and famous in my city. I put all my strength into my favorite work and I see the results and success of what I have achieved.

4. What’s a typical work week like?

Answer: I work six days a week, and sometimes even without days off. But when I manage to rest, I plan for myself for the next working week. I decide what dresses to finish, which ones to hand over to customers. I also come up with a new design for the dress and set myself the goal of meeting the deadlines.

5. How did you get started?

Answer: I started with zero. I had only two sewing machines and a table for cutting. At that time, I invested all my earned money in my favorite business. Slowly I expanded my production.

6. What do you like about what you do?

Answer: I like everything in what I do. For example, I sleep very little. I mostly do fashion for eighteen hours. I’m always interested in watching other famous brand designers. I follow all the new collections. All that is related to the fashion to me is this interesting I live it.

7. What do you dislike?

Answer: I really like my work and what i create. When I sew for the client and I see that he is happy then for me this is a great success and happiness. I’m proud of myself and what I create and there is nothing that I do not like about my favorite work.

8. How do you make money or how are you compensated?

Answer: I work very hard for this and invest my strength. To be honest, I do not like this too personal question, but I will answer it like this: with my own labor!

9. What skills are needed to do this?

Answer: If you want to be in the trend, then you need to know all the skills of work. I am always interested in new technologies of sewing machines for sewing, new cut and design of dresses. I also study the history of fashion, which is now fashionable at the moment and what will be fashionable next year. Basically the fashion is repeated, only some details change and I follow it. I also like the historical fashion and I’m interested in how it was sewn. I really like manual work and I like to use the history of my homeland in work. For example: in my new collection I will use ancient drawings that were engraved by people in caves and on rocks.

10. What is most challenging about what you do?

Answer: It seems to me that the most difficult thing in this job is working with clients. Sometimes it is very difficult to convince the client that the color or style does not suit him, that it is not fashionable already. This is the hardest thing I have to face and the rest is nothing difficult with what I could not handle.

11. What is most rewarding? What advice would you offer someone considering this career?

Answer: The most useful in this matter is to help people dress beautifully, make them happy and beautiful. For example, customers often order us to sew wedding dresses. For a girl this is the most important day in her life and all the brides want to be irresistibly beautiful on their wedding day. I am very happy to help them look charmingly charming and make their day unforgettable. When a woman knows that she looks wonderful then it gives her self-confidence. I want to give people a sense of self-confidence.

12. How much time off do you get?

Answer: I have very little rest. As I have already said, I work for eighteen hours a day. if you say in general, I have two years without a vacation. I can not find time for vacation, there is no possibility to take a break, then one collection ends, then a new one starts, then work with clients. I work and twist like a squirrel in a wheel. it’s very hard work, but my favorite.

13. What else would you like people to know about your career?

Answer: I can only say that it’s never too late to start a career. No matter how old you are, you need to go to your dream and do everything as it would not be difficult for you. I started my career and started my business when I was fifty. Do not ever count your age, which is too late. you need to be confident in yourself and your strengths. Love your work and then what you do and work hard, work hard, work hard! my official page in the Instagram @yes_moda_evi

14. What is a common misconception people have about what you do?

Answer: I can only say one thing: the best advertising is walking advertising. It is necessary to sew a beautiful dress and put it on, that it would be seen. A beautiful and high-quality sewn dress will always be seen and people will speak about it.

Do you like our articles, join us on Facebook :-)




PhotoGallery:

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Photo: source Saif Rahman Sozib

Text and photos: Saif Rahman Sozib

Bulvar24.com

Do you like our articles, join us on Facebook :-)

 

Most read